Another successful planning appeal!

Posted By Jon Sewell-Rutter

Jun 28th, 2012

The team were delighted to receive the long-awaited outcome of a planning appeal today; the Inspectorate over-ruling MSDC’s refusal of our contemporary two-storey extension in Paddockhall Road, Haywards Heath.

Our proposal hinged on replacing an existing conservatory with a side extension to add an additional bedroom and enlarged living space and kitchen to a one bedroom flat.  The building cut into the sloping site to maximise available space internally whilst keeping the overall mass down.

Careful consideration was given to potential impact on neighbours early in the design stage, but Mid Sussex District Council ruled that the extension would compromise the outlook from an adjacent flat.  The Planning Inspector agreed with our assertion that this was not the case and granted planning approval, much to the delight of our client.